Home –  lichaam – Wat is een borstlift precies?

Wat is een borstlift precies?

Wanneer je last hebt van hangende borsten of borsten die verslapt zijn dan is een borstlift een optie van een plastische ingreep die je kunt laten doen. Dezer kan ervoor zorgen dat de borsten gelift worden en er weer ferm en stevig uitzien. Hangende en verslapte borsten is vooral een probleem bij vrouwen die kinderen hebben gehad.

borstliftDoor het groeien van de borsten tijdens de zwangerschap en daarna worden de borsten slapper en gaan hangen wanneer deze weer het originele formaat aannemen. Ook het geven van borstvoeding kan een oorzaak zijn. Hoewel dit de meest voorkomende redenen zijn is dit probleem niet enkel bij vrouwen die kinderen hebben gehad. Vrouwen kunnen ook van natura hangende borsten hebben of dit op latere leeftijd ontwikkelen.

Meer hierover kunt u hier lezen: http://www.telegraaf.nl/vrouw/beauty/23765107/__Zo_voorkom_je_hangende_borsten__.html

Borstlift als plastisch chirurgische ingreep

Om het probleem van hangende borsten op te lossen wordt in de plastische chirurgie een ingreep uitgevoerd die een borstlift heet. De naam zegt het eigenlijk al, bij deze operatie worden de borsten gelift zodat deze niet meer hangen.

Het is een vrij simpele operatie aangezien de hangende borsten vaak teveel of te ruim vel hebben. Bij een borstlift wordt het vel een stuk naar boven verlegd waardoor de borsten omhoog komen.Sommige vrouwen kiezen voor een borstlift in combinatie met een vergroting van de bosten, de cupmaat kan daarbij groter worden gemaakt.

Nadien is er bijna niks meer te zien van een borstlift. Tegenwoordig zijn de technieken ook zo ontwikkeld dat er van tevoren goed is aan te geven wat je precies kunt verwachten. Ook kan een borstlift nu worden uitgevoerd met een minieme insneden, waardoor er nog minder van de operatie te zien is na afloop.

Ook is er veel interesse in liposuctie, dit is in essentie het verwijderen van overtollig vet.